Hi allemaal,

Deze keer een lichte gezonde maaltijd met kabeljauw en veel groentes.
Gezond eten hoeft niet te betekenen dat je smaak opoffert, en een van de beste manieren om dat te doen is door vaak witte vis te eten. Het is niet alleen een geweldige bron van eiwitten, maar het is ook vetarm en licht verteerbaar, waardoor dit, samen met de groentes, een perfecte maaltijd is voor diegenen die goed willen eten en zich gezond willen voelen.
Ik hoop dat jullie er van zullen genieten! Veel succes!

Kabeljauw in tomatensaus met rijst

Dit recept is voor 2 personen

Ingrediënten:

2 witte uien
2 teentjes knoflook
2 paprika’s
1 bakje champignons
2 rode zoete tomaten
1 blikje met gepelde tomaten
2 takjes oregano
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 blokje visbouillon
300 gram kabeljauw (of een andere witvis) mootjes van ongeveer 1 cm dikte
Peper en zout
125 gram ongekookte basmatirijst

Zet een grote braadpan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in.
Zet daarnaast een pannetje met water voor de rijst op.
Snipper de uien en hak de knoflook fijn en braad het aan in de pan op medium vuur.
Snijd ondertussen de paprika’s, tomaten en de champignons in kleine blokjes.
Als de ui en de knoflook goed aangebakken zijn voeg je de paprika, de tomaten, de champignons, de takjes oregano, tijm en rozemarijn toe. Laat dit 10 minuutjes bakken.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Voeg dan het blokje visbouillon en de gepelde tomaten toe aan de saus. Laat dit 15 minuten lekker pruttelen en zet het vuur dan lager.
Pak de kabeljauw erbij en leg dit rustig in de saus. Zorg dat de vis helemaal onder de saus zit zodat het gaar kan worden. Zet het vuur laag en laat ongeveer 5 minuten met de deksel op de pan garen.
Proef de saus en voeg de gewenste hoeveelheid peper en zout toe.
Schep wat rijst op het bord, haal dan een visje uit de saus en leg dit erop. Daarna 2 flinke scheppen met de tomatensaus.
Lekker met bijvoorbeeld wat kappertjes of een frisse yoghurt-muntdressing.

Eet smakelijk!

Liefs,

Fleur